1. A friss alma úszik a vízen, mivel a testének 25%-a levegő.
2. Az alma gazdag rostban. Egy alma 5 gramm rostot tartalmaz, mellyel az ember napi rost szükségletének 20%-a kielégíthető.
3. Az almát érdemes a héjával együtt fogyasztani, mivel a legtöbb rost és antioxidáns ebben található.
4. Az alma kívülről vékony réteg viasszal borított, így védi magát a túlzott mennyiségű víz ellen.
5. Az alma a piros, zöld és sárga színek minden változatában megtalálható.
6. 2500 almafaj terem az USA-ban, míg 7500 faj az egész világon.
7. Az almák mentesek a zsírtól, sótól és koleszterintől.
8. Egy közepes alma kb. 80 kalóriát tartalmaz.
9. Az almafa először 4-5 éves korában terem.
10. A legtöbb almát még mindig kézzel szüretelik le.
11. Az alma mérete változatos, elérhető a cseresznye mérettől egészen a grapefruit nagyságáig.
12. Az alma eredetét a Kaszpi- és a Fekete-tenger közötti területre teszik.
13. Az alma volt az ókori görögök és rómaiak kedvenc gyümölcse.
14. Az alma a rózsafélék családjába tartozik.
15. Az európaiak éves almafogyasztása kb. 23 kg alma fejenként.
16. A világ legnagyobb almatermelő országai Kína, USA, Törökország, Lengyelország és Olaszország.
|